Budapešťská pomazánka s uzenou paprikou

Hodí se na snídani, na svačinu i na výlet.

Ingredience
  • 1 měkký tvaroh v alobalu
  • 3 lžíce tučné kysané smetany
  • půl kapie
  • 1 malá cibule
  • mletá uzená paprika
  • sůl
  • pažitka nebo nať lahůdkové cibulky

Postup:

  1. Do tvarohu vmícháme kysanou smetanu, nakrájenou kapii a drobně nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme a přidáme papriku.
  2. Namažeme na plátky chleba a zdobíme pažitkou nebo cibulkovou natí, případně i kousky kapie.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.