Budapešťská pomazánka s uzenou paprikou
Hodí se na snídani, na svačinu i na výlet.
Ingredience
- 1 měkký tvaroh v alobalu
- 3 lžíce tučné kysané smetany
- půl kapie
- 1 malá cibule
- mletá uzená paprika
- sůl
- pažitka nebo nať lahůdkové cibulky
Postup:
- Do tvarohu vmícháme kysanou smetanu, nakrájenou kapii a drobně nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme a přidáme papriku.
- Namažeme na plátky chleba a zdobíme pažitkou nebo cibulkovou natí, případně i kousky kapie.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.