Tvarohová pomazánka s vejci
Na výletě poslouží i jako lehký oběd.
Ingredience
- 1 měkký polotučný tvaroh
- 2 lžíce majonézy
- 3 vejce
- 2-3 lahůdkové cibulky
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- sůl
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pár koleček si necháme na ozdobu.
- Do tvarohu vmícháme majonézu, hořčici, nakrájenou bílou část cibulky a nakrájená vejce, podle chuti osolíme.
- Mažeme na krajíčky chleba nebo na toasty, ozdobíme kolečky vařených vajec, zelenou cibulovou natí, doplnit můžeme i cherry rajčata.
Související
-
Tvarůžková pomazánka s černuchou
Nemáte-li černuchu, použijte třeba sezam nebo slunečnici nebo jiná semínka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.