Tvarohová pomazánka s vejci

Na výletě poslouží i jako lehký oběd.      

Ingredience
  • 1 měkký polotučný tvaroh
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 vejce
  • 2-3 lahůdkové cibulky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • sůl

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pár koleček si necháme na ozdobu.
  2. Do tvarohu vmícháme majonézu, hořčici, nakrájenou bílou část cibulky a nakrájená vejce, podle chuti osolíme.
  3. Mažeme na krajíčky chleba nebo na toasty, ozdobíme kolečky vařených vajec, zelenou cibulovou natí, doplnit můžeme i cherry rajčata.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.