Jáhlová kaše s rýží
Na jáhly trochu zapomínáme a je to škoda – obsahují spoustu minerálů, vlákninu a taky vitamíny skupiny B. A jsou bezlepkové!
Ingredience
- Suroviny:
- 1 šálek jahel
- 1 šálek kulatozrnné rýže, která se dobře rozváří
- 4-5 šálků mléka (3,5 násobek objemu jahel a rýže)
- trochu soli
- syrové máslo, čokoládové zdobení, ovoce na ozdobu
Postup:
- Jáhly propláchneme horkou vodou, rýži propláchneme studenou vodou a dáme oboje do kastrolu.
- Zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, uvedeme do varu a za stálého mírného míchání uvaříme/rozvaříme.
- Na talíři omastíme máslem, ozdobíme čokoládou a ovocem podle chuti.
Související
-
Nastavovaná kaše
V případě filmových trháků a seriálů to nezní moc slibně, ale na talíři – to je jiná!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.