Bramborovo-mrkvové knedlíky

Hezky vypadají na řezu.

Ingredience
  • 200 g studených vařených brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • 40 g vařené mrkve
  • sůl

Postup:

  1. Vařené studené brambory (vařené ideálně den předem) nastrouháme na slzičkovém struhadle, přistrouháme vařenou mrkev, přisypeme mouku a krupičku, osolíme a s vajíčkem propracujeme na hladké těsto.
  2. Z těsta tvoříme kuličky velké asi jako pingpongový míček. Vodu uvedeme do varu, osolíme a vhodíme knedlíky. Odmícháme ode dna, aby se nepřilepily a vaříme asi 10-15 minut – podle velikosti. Jeden knedlík rozkrojíme na zkoušku, jestli už je těsto provařené.
  3. Používáme jako přílohu – například k masu se zelím, před podáváním knedlíky rozkrojíme na půl.

Související