Tvarohová pomazánka s vejci
Na výletě poslouží i jako lehký oběd.
Ingredience
- 1 měkký polotučný tvaroh
- 2 lžíce majonézy
- 3 vejce
- 2-3 lahůdkové cibulky
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- sůl
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pár koleček si necháme na ozdobu.
- Do tvarohu vmícháme majonézu, hořčici, nakrájenou bílou část cibulky a nakrájená vejce, podle chuti osolíme.
- Mažeme na krajíčky chleba nebo na toasty, ozdobíme kolečky vařených vajec, zelenou cibulovou natí, doplnit můžeme i cherry rajčata.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka