Kakaové řezy s tvarohovým krémem

Nemusíme vždycky dělat těžký máslový krém, někdy postačí ochucený tvaroh.

Ingredience
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku polohrubé mouky
  • tři čtvrtiny hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 měkké tvarohy
  • 4 lžíce brusinkové marmelády, případně trochu cukru
  • tuk a mouka na plech
  • čokoládová poleva, kokosové lupínky

Postup:

  1. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. V míse smícháme obě mouky, cukr, vanilkový cukr, prášek a kakao. Vedle smícháme mléko s vejcem a olejem a tekutou směsí pak zaděláme těsto – vymícháme dohladka.
  3. Nalijeme na připravený plech a ve středně předehřáté troubě upečeme. Uděláme test špejlí. Když ji vytáhneme suchou, je upečeno.
  4. Necháme zchladnout, pak prořízneme a namažeme tvarohem, který jsme ochutili brusinkami, případně i dosladili. Přiklopíme vrchní část, přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu) a posypeme kokosovými lupínky. Polevu necháme zatuhnout, teprve pak krájíme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.