Losos v chilli marinádě
Smaženého kapra umíme všichni, ale dnes už často na český vánoční stůl doplave i losos.
Ingredience
- porce lososa
- sladkokyselá chilli omáčka – asi 2 lžíce na porci
- sůl
- olej
Postup:
- Porce lososa zakapeme chilli omáčkou a necháme v chladu odležet.
- Pak osolíme a na rozehřátém oleji opečeme, nejdříve kůží dolů.
- Podáváme třeba s hranolky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.