Pikantní vepřové kostky

Můžete zkusit i s masem kuřecím.  

Ingredience
  • 400-500 g plecka nebo krkovice
  • olej
  • japonský wasabi křen
  • šálek šlehačky
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji, osolíme a přidáme wasabi křen – vyzkoušejte si, jak silný je a podle toho dávkujte.
  2. Podlijeme horkou vodou a udusíme.
  3. Když je maso měkké, přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.