Smetanová bublanina s rybízem
Rybíz můžete vyměnit za kterékoli sezónní ovoce.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 3 vejce
- tři čtvrtiny hrnku cukru
- 200 ml smetany na vaření (12% tuku)
- 2 lžíce oleje – slunečnicový nebo řepkový
- půl lžičky citronové kůry
- špetka soli
- miska rybízu, 1 vanilkový cukr
- tuk a mouka na plech
Postup:
- Rybíz opláchneme a vidličkou očešeme ze stonků.
- Vejce ušleháme s cukrem, přilijeme smetanu a olej, přidáme citronovou kůru a špetku soli a nakonec postupně vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme rybíz a ještě poprášíme vanilkovým cukrem.
- Upečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
-
Piškotová bublanina s rybízem a šlehačkou
Nakyslý rybíz dobře kamarádí se sladkým těstem a šlehačkou.
-
Meruňková bublanina
Začíná meruňkobraní a jestli nestíháte jíst a zavářet, upečte si taky bublaninu.
-
Třešňová bublanina
Při současných cenách třešní je to skoro luxus, ale třeba máte třešně na zahradě nebo je má soused...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.