Vepřové plátky na smetaně
Podávat můžete s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami nebo dušenou rýží...
Ingredience
- 2 plátky z vepřové kýty
- sůl
- mletý bílý pepř
- půl cibule
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- šálek šlehačky
- případně půl lžičky hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, osolíme a opepříme.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme ho po obou stranách a podlijeme horkou vodou. Udusíme do měkka.
- V závěru podle potřeby můžeme zahustit troškou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a necháme provařit.
- Nakonec přilijeme šálek šlehačky a necháme přejít var.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.