Vepřové medailonky s kukuřicí
Zase jednou pozdrav z mexické kuchyně.
Ingredience
- 300 g medailonků z vepřové kýty nebo plecka
- 1 větší lžíce sádla
- 1 malá cibule
- 1 malá konzervička kukuřice
- sůl
- koření chilli con carne a případně ještě trochu chilli
- případně trošku kukuřičného škrobu na zahuštění, červená paprika na ozdobu
Postup:
- Plátky masa naklepeme a osolíme.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, na tom opečeme maso, okořeníme směsí chilli con carne a případně přidáme ještě trochu chilli, podlijeme a dusíme.
- Pokud je šťáva řídká, zahustíme ji troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a povaříme.
- V závěru přidáme sterilovanou kukuřici a necháme přejít var.
- Podáváme s dušenou rýží a zdobíme červenou paprikou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka