Vepřové na barevném pepři

Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
  • sůl
  • 1-2 lžíce oleje nebo sádla
  • kukuřičný kuskus

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  3. Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
  4. Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.