Vepřové na barevném pepři

Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
  • sůl
  • 1-2 lžíce oleje nebo sádla
  • kukuřičný kuskus

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  3. Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
  4. Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.