Vepřové na barevném pepři
Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
- sůl
- 1-2 lžíce oleje nebo sádla
- kukuřičný kuskus
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
- Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.