Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou – ale pak se jednotlivé recepty liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka nebo kapary...
Ingredience
- 400 g vyzrálého nízkého roštěnce
- 1 cibule
- miska žampionů
- 100 g crème fraîche – tučná zakysaná smetana
- 1 větší lžíce másla
- sůl, pepř
Postup:
- Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a ty pak ještě na nudličky.
- Žampionům vyloupneme nožičky (využijeme je třeba později do polévky), oloupeme hlavičky a ty nakrájíme na plátky.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme plátky žampionů, zvýšíme teplotu a krátce orestujeme.
- Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce ze všech stran rovnoměrně opečeme.
- Obsah pánve dáme na teplý talíř, do výpeku přidáme trochu horké vody a odvaříme připečeniny. Když je voda skoro odpařená, vmícháme tučnou zakysanou smetanu a prohřejeme.
- Vložíme maso se žampiony, přikryjeme, vypneme oheň a necháme tak 5 minut odležet. Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.