Mletý biftek

Někdy je hovězí maso příliš tuhé – pomůžeme mu umletím.

Ingredience
  • 600-700 g zadního hovězího masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • asi 3 lžíce škrobové moučky
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti kečup, hořčice, česnek...
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Maso umeleme s cibulí, vmícháme olej, vejce, škrob a podle chuti osolíme a okořeníme. Necháme hodinu až dvě odležet v chladu.
  2. Vytvarujeme bifteky a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku nebo grilujeme.

3. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.