Bramboračka s čočkou

Zasytí jako kompletní jídlo.  

Ingredience
  • 3-4 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • šálek červené loupané čočky
  • majoránka, případně pepř
  • česnek na dochucení

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby předem namočíme do vody.
  2. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme ho a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu.
  3. Zalijeme vodou, přidáme houby, sůl, majoránku a pepř a přivedeme k varu.
  4. Když je zelenina skoro měkká, přidáme čočku a dovaříme. Zeleninu můžeme ještě rozmačkat. Červená čočka se dobře rozváří, polévku zahustí a není potřeba dodávat jíšku.
  5. Na talíři pak přidáme utřený česnek.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.