Bramboračka s čočkou
Zasytí jako kompletní jídlo.
Ingredience
- 3-4 brambory
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 menší cibule
- sůl
- 2 lžíce másla
- šálek červené loupané čočky
- majoránka, případně pepř
- česnek na dochucení
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby předem namočíme do vody.
- Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme ho a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu.
- Zalijeme vodou, přidáme houby, sůl, majoránku a pepř a přivedeme k varu.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme čočku a dovaříme. Zeleninu můžeme ještě rozmačkat. Červená čočka se dobře rozváří, polévku zahustí a není potřeba dodávat jíšku.
- Na talíři pak přidáme utřený česnek.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.