Plněná vejce

Pojistka, kdyby vám pomlázkáři domů přinesli koš vykoledovaných vajec.

Ingredience
  • natvrdo vařená vejce
  • tučný tvaroh nebo čerstvý smetanový sýr – typ lučina, žervé...
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • česnek
  • trochu kysané smetany – 1 lžíce na 250 g tvarohu
  • petrželka na ozdobu
  • nebo příchutě podle chuti

Postup:

  1. Natvrdo vařená a zcela vychladlá vejce podélně rozřízneme a vyndáme žloutky do mísy.
  2. Ke žloutkům přidáme tvaroh nebo smetanový sýr, promícháme, podle chuti osolíme, vmícháme kysanou smetanu a rozdělíme na půl nebo i na více částí – podle počtu příchutí.
  3. Do jedné části vmícháme mletou papriku, do druhé utřený česnek.
  4. Prázdné bílkové půlky narovnáme na talíř a sáčkem s ozdobnou trubičkou vyplníme připravenými krémy.
  5. Ozdobíme – petrželkou, mletou paprikou a podobně.

    Mohlo by vás zajímat