Plněná vejce
Pojistka, kdyby vám pomlázkáři domů přinesli koš vykoledovaných vajec.
Ingredience
- natvrdo vařená vejce
- tučný tvaroh nebo čerstvý smetanový sýr – typ lučina, žervé...
- sůl
- mletá sladká paprika
- česnek
- trochu kysané smetany – 1 lžíce na 250 g tvarohu
- petrželka na ozdobu
- nebo příchutě podle chuti
Postup:
- Natvrdo vařená a zcela vychladlá vejce podélně rozřízneme a vyndáme žloutky do mísy.
- Ke žloutkům přidáme tvaroh nebo smetanový sýr, promícháme, podle chuti osolíme, vmícháme kysanou smetanu a rozdělíme na půl nebo i na více částí – podle počtu příchutí.
- Do jedné části vmícháme mletou papriku, do druhé utřený česnek.
- Prázdné bílkové půlky narovnáme na talíř a sáčkem s ozdobnou trubičkou vyplníme připravenými krémy.
- Ozdobíme – petrželkou, mletou paprikou a podobně.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.