Vepřové dukátky

Jiné koření – jiná chuť.

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 1-2 vajíčka
  • sůl
  • mletý zelený pepř
  • sádlo
  • případně strouhanka

Postup:

  1. Maso umeleme, vmícháme vejce, osolíme, opepříme a propracujeme. Pokud vyjde směs řídká, zahustíme trochou strouhanky.
  2. Z hmoty vyválíme váleček, ostrým nožem ho rozkrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm a smažíme z obou stran na rozehřátém sádle.
  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými šiškami a můžeme přidat buď špenát, nebo strouhanou na másle dušenou mrkev.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.