Celerové brambory

Nebojte se nových kombinací.        

Ingredience
  • 6-7 brambor
  • půl celeru
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g pěkného špeku
  • 100 g balkánského sýra
  • 1-2 lžičky sušeného granulovaného česneku
  • sůl

Postup:

  1. Celer oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a dáme povařit do osolené vody.
  2. Pekáček vymastíme lžicí oleje, řídce poklademe tenkými plátky špeku, na něj dáme tenké plátky oloupaných syrových brambor.
  3. Na brambory dáme tenké plátky z předvařeného celeru, nastrouháme polovinu sýra, poprášíme sušeným česnekem, znovu rozložíme plátky brambor, případně ještě celer, postrouháme druhou polovinou sýra, poklademe bramborovými plátky, zakapeme olejem a do trouby vyhřáté na 185 stupňů dáme zapéci.
  4. Na talíři doplníme zeleninou podle chuti – rajče, okurka, paprika...

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.