Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty

Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.

Ingredience
  • 500 g brambor, ideálně typ C – moučné
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • česnek podle chuti
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • cherry rajčátka a mozzarella
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Oloupané brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, pokud pustí hodně vody, trochu jí slijeme.
  2. Přidáme vejce, koření, sůl a nakonec vmícháme mouku.
  3. Rajčátka rozkrojíme na poloviny, mozzarellu nakrájíme na plátky.
  4. V rozehřátém tuku smažíme bramboráky, a když jsou pěkně zlatavé po obou stranách, ještě je obrátíme, položíme plátky mozzarelly a krátce necháme sýr rozpustit. Zároveň na pánvi opékáme rozkrojená rajčata – řeznou stranou dolů.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.