Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty
Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.
Ingredience
- 500 g brambor, ideálně typ C – moučné
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- česnek podle chuti
- majoránka
- sůl
- pepř
- cherry rajčátka a mozzarella
- tuk na smažení
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, pokud pustí hodně vody, trochu jí slijeme.
- Přidáme vejce, koření, sůl a nakonec vmícháme mouku.
- Rajčátka rozkrojíme na poloviny, mozzarellu nakrájíme na plátky.
- V rozehřátém tuku smažíme bramboráky, a když jsou pěkně zlatavé po obou stranách, ještě je obrátíme, položíme plátky mozzarelly a krátce necháme sýr rozpustit. Zároveň na pánvi opékáme rozkrojená rajčata – řeznou stranou dolů.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka