Bramboráky de luxe
Bramboráky umíme, ale lze je i vylepšit a povýšit takřka do šlechtického stavu.
Suroviny:
5 brambor
100 g sýra na strouhání
100 g uzeného masa (nebo salámu)
1 vejce
hladká mouka – asi 1-2 lžíce
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Brambory oloupeme a nastrouháme, do mísy přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a promícháme.
2. Přidáme mouku, nastrouhaný sýr a drobně nakrájené maso a necháme půlhodinky proležet v chladu.
3. Smažíme v rozehřátém oleji menší placičky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.