Bramboráky de luxe
Bramboráky umíme, ale lze je i vylepšit a povýšit takřka do šlechtického stavu.
Suroviny:
5 brambor
100 g sýra na strouhání
100 g uzeného masa (nebo salámu)
1 vejce
hladká mouka – asi 1-2 lžíce
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Brambory oloupeme a nastrouháme, do mísy přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a promícháme.
2. Přidáme mouku, nastrouhaný sýr a drobně nakrájené maso a necháme půlhodinky proležet v chladu.
3. Smažíme v rozehřátém oleji menší placičky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.