Šlehačkové řezy se švestkami
Tuk a mléko v těstě nahradí šlehačka.
Ingredience
- 3 vejce
- ¾ hrnku cukru
- 200 ml šlehačky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- miska švestek
- trochu mletého máku s cukrem
- skořice
- asi 50 g másla
- případně tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku, špetku soli a mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem, poklademe půlkami švestek, posypeme mletým mákem s cukrem a poprášíme skořicí. Na povrch dáme jemné plátky másla a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.