Tvarohové knedlíky se špendlíky
Špendlíky patří do rodiny slivoní, stejně jako blumy, švestky, mirabelky...
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- půl hrnku hrubé mouky
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- špetka soli
- špendlíky nebo jiné drobné slívy
- máslo, cukr a strouhaný perník na podávání
Postup:
- Do tvarohu vmícháme vejce, špetku soli a postupně přisypáváme a zapracováváme mouky, až vznikne hladké těsto.
- Ovoce opláchneme, osušíme a poválíme na pomoučeném vále.
- Z těsta odebíráme stejné kousky – nejlépe je vyválet váleček a rozkrájet ho. Do kousků těsta balíme ovoce, dobře spojíme a v dlaních knedlíky zakulatíme.
- Hotové knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody, odmícháme ode dna a necháme vařit. Dobu počítáme od počátku varu, zhruba 8 minut by mělo stačit, když knedlíky vyplavou, jsou uvařené. Pro jistotu jeden rozkrojíme na zkoušku.
- Děrovanou naběračkou vybereme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným perníkem, případně ještě pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka