Rybízový koláč s želé a šlehačkou
Rybíz dodá koláči chuťový šmrnc.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- tři čtvrtě hrnku cukru
- 2 vejce
- tři čtvrtě hrnku mléka
- půl hrnku oleje
- 1 kypřicí prášek
- miska rybízu
- dortová želatina
- šlehačka
- trochu marmelády
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, pak mléko a nakonec mouku prosátou s kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem nebo do dvou koláčových forem a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
- Korpus necháme zcela vychladnout, pak ho potřeme marmeládou a posypeme opláchnutým a odstopkovaným rybízem – při očesávání bobulek si pomůžeme vidličkou. Pár kuliček si necháme na konečnou ozdobu.
- Připravíme želé podle návodu a teprve když začne želírovat, přelijeme jím rybíz a v chladu necháme zatuhnout.
- Před podáváním zdobíme šlehačkou a kuličkami rybízu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka