Polévka z čerstvého zelí
Příjemná letní polévka.
Ingredience
- čtvrt hlávky raného čerstvého zelí
- 1 mrkev
- 1 petržel
- třetina celeru
- 2 kostky slepičího bujónu
- hrst nudlí
- petrželka zelená
Postup:
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno nebo krátce mixujeme sekacími noži.
- V hrnci zeleninu zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky a přivedeme k varu.
- Po chvíli přidáme nudle a dovaříme. Zelenina by měla být uvařená „na skus“, ne úplně do měkka.
- Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pokud jste odpůrci bujónových kostek, použijte sůl.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.