Polévka z čerstvého zelí

Příjemná letní polévka.

Ingredience
  • čtvrt hlávky raného čerstvého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • třetina celeru
  • 2 kostky slepičího bujónu
  • hrst nudlí
  • petrželka zelená

Postup:

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno nebo krátce mixujeme sekacími noži.
  2. V hrnci zeleninu zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky a přivedeme k varu.
  3. Po chvíli přidáme nudle a dovaříme. Zelenina by měla být uvařená „na skus“, ne úplně do měkka.
  4. Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pokud jste odpůrci bujónových kostek, použijte sůl.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.