Polévka z čerstvého zelí
Příjemná letní polévka.
Ingredience
- čtvrt hlávky raného čerstvého zelí
- 1 mrkev
- 1 petržel
- třetina celeru
- 2 kostky slepičího bujónu
- hrst nudlí
- petrželka zelená
Postup:
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno nebo krátce mixujeme sekacími noži.
- V hrnci zeleninu zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky a přivedeme k varu.
- Po chvíli přidáme nudle a dovaříme. Zelenina by měla být uvařená „na skus“, ne úplně do měkka.
- Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pokud jste odpůrci bujónových kostek, použijte sůl.
Související
-
Zeleninová polévka s nudlemi
Zeleninu si kombinujte podle chuti, neměla by chybět mrkev, která dodá pěknou barvu.
-
Jahelná polévka
Jáhly jsou trochu opomíjená surovina, ale neškodí čas od času je zařadit do jídelníčku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.