Vepřová pečeně na ajvaru

Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.

Ingredience
  • 600 g vepřové pečeně vcelku
  • 50 g špeku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 4-5 lžic ajvaru (podle chuti volte normální nebo pálivý)
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájený špek rozpečeme na sádle, osmahneme na tom nakrájenou cibuli, odhrneme stranou a na tuku opečeme ze všech stran osolené maso.
  2. Podlijeme horkou vodou, přimícháme ajvar a přiklopené pečeme do měkka.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.