Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Ingredience
- 600 g vepřové pečeně vcelku
- 50 g špeku
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 4-5 lžic ajvaru (podle chuti volte normální nebo pálivý)
- sůl
Postup:
- Nakrájený špek rozpečeme na sádle, osmahneme na tom nakrájenou cibuli, odhrneme stranou a na tuku opečeme ze všech stran osolené maso.
- Podlijeme horkou vodou, přimícháme ajvar a přiklopené pečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka