Hlíva na paprice

Hlíva je prý úžasná pro naše zdraví a navíc – dobře chutná.

Ingredience
  • 250 g hlívy
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletá paprika
  • 2-3 lžíce oleje

Postup:

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na menší kousky – nožičky krájíme zvlášť, jsou tužší a budeme je dusit déle.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hlívové nožičky, osolíme, poprášíme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
  3. Přidáme nakrájené kloboučky a společně dodusíme. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.