Hlíva na paprice
Hlíva je prý úžasná pro naše zdraví a navíc – dobře chutná.
Ingredience
- 250 g hlívy
- 1 cibule
- sůl
- mletá paprika
- 2-3 lžíce oleje
Postup:
- Hlívu očistíme a nakrájíme na menší kousky – nožičky krájíme zvlášť, jsou tužší a budeme je dusit déle.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hlívové nožičky, osolíme, poprášíme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
- Přidáme nakrájené kloboučky a společně dodusíme. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Cítíte se vyčerpaní? Sáhněte po jednom ze zázraků přírody – hlívě ústřičné
V Číně podávají sušenou hlívu ústřičnou k posílení žil a uklidnění šlach. Japonci oceňují její protinádorové účinky a ruští vědci izolovali z hlívy ústřičné antibiotikum.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.