Vepřové přírodní řízky se slaninou

Vyhneme se tukem nasáklému trojobalu.

Ingredience
  • asi 300-400 g vepřové pečeně nebo kýty
  • 2 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla

Postup:

  1. Z masa nakrojíme tenčí plátek, ale nedokrojíme. Nakrojíme další plátek a ten už dokrojíme – vznikne masový dvojlist.
  2. Opatrně naklepeme, důležité je, aby vždy dva plátky zůstaly spojené. Osolíme, opepříme, vložíme přeložený plátek anglické slaniny a sepneme párátkem.
  3. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou a na tuku z obou stran opečeme připravené plátky.
  4. Podlijeme horkou vodou a dusíme pěkně do měkka.
  5. Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme výpekem. Podáváme se zeleninovým salátem nebo oblohou.

    Mohlo by vás zajímat