Řecký salát
Při podzimu přijde vhod vzpomínka na slunné léto a vitamíny jsou ještě víc zapotřebí.
Ingredience
- 3 rajčata nebo hrst cherry rajčat
- 1 salátová okurka nebo dvě polní
- 1 zelená/žlutá paprika
- 1 středně velká cibule
- černé olivy
- 100-150 g sýra feta nebo balkán, istanbul
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- sůl
- případně pepř
Postup:
- Zeleninu omyjeme, okurku a cibuli oloupeme a vše nakrájíme.
- V míse lehce promícháme, přidáme pokrájené olivy, zakápneme olejem a citronem, se solí šetříme – sýr sám o sobě je slaný. Pepříme podle chuti nebo vůbec.
- Jednotlivé porce ozdobíme sýrem a podáváme. S kouskem pečiva poslouží i jako lehké jídlo, jinak podáváme jako salát k masitému chodu nebo jako předkrm.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.