Zapečené vepřové se smetanou
Samozřejmě, že také s bramborami, cibulí a anglickou slaninou – zkušené kuchařky už vědí, co a jak.
Ingredience
- 4 plátky z vepřové kýty nebo plecka, krkovičky
- 6-8 brambor
- 1velká cibule
- 100 g anglické slaniny v plátcích
- 180 ml šlehačky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Plátky masa nakrojíme v okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka.
- Pekáček vytřeme olejem, dno poklademe plátky brambor, mírně osolíme, položíme na ně připravené maso, na něj dáme kolečka cibule a polovinu plátků anglické slaniny, zakryjeme plátky brambor, mírně osolíme a zalijeme šlehačkou.
- Dáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů péci. Šlehačka by se měla vstřebat, v závěru pokryjeme povrch zbylými plátky anglické slaniny a dopečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.