Zapečené vepřové se smetanou

Samozřejmě, že také s bramborami, cibulí a anglickou slaninou – zkušené kuchařky už vědí, co a jak.   

Ingredience
  • 4 plátky z vepřové kýty nebo plecka, krkovičky
  • 6-8 brambor
  • 1velká cibule
  • 100 g anglické slaniny v plátcích
  • 180 ml šlehačky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Plátky masa nakrojíme v okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Pekáček vytřeme olejem, dno poklademe plátky brambor, mírně osolíme, položíme na ně připravené maso, na něj dáme kolečka cibule a polovinu plátků anglické slaniny, zakryjeme plátky brambor, mírně osolíme a zalijeme šlehačkou.
  4. Dáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů péci. Šlehačka by se měla vstřebat, v závěru pokryjeme povrch zbylými plátky anglické slaniny a dopečeme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.