Závitky s křenem a jogurtem
Vepřové maso krásně ladí s křenem – a jogurt to skvěle doplní.
Ingredience
- 4 větší plátky z krkovice nebo 8 menších
- asi 400 g bílého jogurtu
- strouhaný křen – podle chuti
- sůl
- trochu sádla
Postup:
- Do jogurtu vmícháme strouhaný křen. Můžeme použít i tzv. smetanový křen ze skleničky.
- Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, potřeme křenovým jogurtem, zavineme a zajistíme párátkem.
- Závitky naskládáme do pekáčku s kouskem rozpuštěného sádla, zbylý jogurt rozprostřeme na povrch, velmi mírně podlijeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci – trvá to asi 80-90 minut. Kdo rád tučné maso, můžeme tyto závitky připravit z bůčku, kdo naopak hlídá linii, může použít plátky z kuřecích nebo krůtích prsíček.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.