Domácí hamburger se sýrem
Vyplatí se kvalitní suroviny, poctivě mleté hovězí, žádná mělněná směska!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- plátkový sýr – ideálně čedar
- sůl
- pepř
- trochu oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a odložíme do mrazáku asi na 30 minut.
- Nakrájené tuhé maso umeleme na mlýnku s většími oky a rozdělíme na 4 porce.
- Jednotlivé porce vytvarujeme do koule a pozor – vychytávka pro lepší pojení – každou koulí uhodíme několikrát o vál.
- Pak koule zploštíme na výšku necelých dvou centimetrů, doprostřed placičky vmáčkneme malý důlek, maso se tak lépe propeče a nebude tvořit bouli. Osolíme a opepříme až před pečením.
- Pečeme na pánvi vytřené olejem asi tři minuty po každé straně a nakonec položíme na každý hamburger plátek sýra a krátce pod grilem nebo pod svrchním pečením v troubě necháme sýr rozpustit.
- Podáváme v bulce s rajčaty a ledovým salátem nebo s kečupem, hořčicí, cibulí a okurkou. Pro zlepšení chuti můžeme rozkrojenou bulku ještě na řezné straně krátce opéci.
Související
-
Kapustové karbanátky
Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka