Pivovarská kuřecí stehna
Pivo se hodí nejen na zapití.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
půl litru světlého piva
100 g anglické slaniny
2-3 lžíce másla
1 cibule
asi půl rohlíku nebo housky
sůl
pepř
hrst rozinek
Postup:
- Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme.
- Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme připravená stehna, přilijeme trošku vody a trošku piva, zakryjeme a dáme péci. Průběžně přeléváme výpekem a pivem, k závěru ještě stehna pokryjeme plátky anglické slaniny a dopékáme odkryté.
- Když je maso doměkka upečené, vyndáme je na teplý talíř a výpek zahustíme nakrájeným rohlíkem, zvlhčeným pivem. Provaříme, a pokud chceme hladkou šťávu, přecedíme.
- Do šťávy vložíme upečená stehna, přihodíme rozinky a už jen krátce necháme přejít var.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.