Filé se sýrovým přelivem

Ryby jsou zdravé a jíme je málo...

Suroviny:

4 porce filé

2 lžíce másla

2 kostičky smetanového taveného sýra (100-150 g)

trochu mléka

sůl

pepř

citronová šťáva

petrželka

Postup:

  1. Porce filé osolíme, opepříme a na másle z obou stran opečeme. Přeložíme na teplý talíř.
  2. Do másla na pánvi nalijeme trochu mléka, přidáme sýr a za pomalého varu a stálého míchání sýr rozpustíme.
  3. Na talířích pak porce filé přelijeme tímto sosem, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a zdobíme petrželkou. Jako příloha jsou dobré vařené brambory nebo bramborová kaše.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.