Filé se sýrovým přelivem
Ryby jsou zdravé a jíme je málo...
Suroviny:
4 porce filé
2 lžíce másla
2 kostičky smetanového taveného sýra (100-150 g)
trochu mléka
sůl
pepř
citronová šťáva
petrželka
Postup:
- Porce filé osolíme, opepříme a na másle z obou stran opečeme. Přeložíme na teplý talíř.
- Do másla na pánvi nalijeme trochu mléka, přidáme sýr a za pomalého varu a stálého míchání sýr rozpustíme.
- Na talířích pak porce filé přelijeme tímto sosem, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a zdobíme petrželkou. Jako příloha jsou dobré vařené brambory nebo bramborová kaše.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.