Jogurtová bublanina se švestkami

Dávka je pro větší hlubší plech, na malý plech postačí poloviční dávka.

Suroviny:

4 vejce

1 hrnek cukru

1,5 hrnku bílého jogurtu

půl hrnku oleje

půl hrnku mléka

1 sáček citronového cukru, nebo citronová kůra

3 hrnky polohrubé mouky

1 kypřicí prášek

špetka soli

miska švestek (asi 600 g), vanilkový cukr, skořice

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, pak olej a mléko a citronový cukr nebo citronovou kůru.
  2. Pak postupně přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, přidáme špetku soli.
  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe půlkami švestek a poprášíme je vanilkovým cukrem a skořicí.
  4. Ve střední troubě (170-175 stupňů) pečeme asi 35-40 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.