Jogurtová bublanina se švestkami

Dávka je pro větší hlubší plech, na malý plech postačí poloviční dávka.

Suroviny:

4 vejce

1 hrnek cukru

1,5 hrnku bílého jogurtu

půl hrnku oleje

půl hrnku mléka

1 sáček citronového cukru, nebo citronová kůra

3 hrnky polohrubé mouky

1 kypřicí prášek

špetka soli

miska švestek (asi 600 g), vanilkový cukr, skořice

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, pak olej a mléko a citronový cukr nebo citronovou kůru.
  2. Pak postupně přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, přidáme špetku soli.
  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe půlkami švestek a poprášíme je vanilkovým cukrem a skořicí.
  4. Ve střední troubě (170-175 stupňů) pečeme asi 35-40 minut.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.