Krkovička na zeleném pepři a červené paprice

Lahodí oku i chuťovým buňkám.

Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice

1-2 červené papriky

2 lžíce nakládaného zeleného pepře

sůl

2-3 lžíce sádla nebo oleje

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a udusíme do měkka.
  2. V závěru přidáme ještě na proužky nakrájenou červenou papriku.
  3. Podáváme s dušenou rýží.

Související

  • Schovaná krkovička

    Nebojte se, bezpečně ji najdete! 

  • Rychlá krkovička

    Neohrnujte nos… Suroviny a postup: 1 kg libové krkovičky nakrájíme na plátky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Dno tlakového hrnce poklademe plátky anglické sl...

  • Krkovička na pivu

    Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.