Vepřové na medvědím česneku

Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.

Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice

medvědí česnek

sůl

Postup:

  1. Plátky masa nakrojíme, aby se nekroutily okraje, osolíme a vložíme do pekáčku.
  2. Posypeme sekaným medvědím česnekem, pokud je krkovice příliš libová, přidáme lžíci sádla, mírně podlijeme, zakryjeme a v troubě upečeme, až je maso měkké.
  3. Podáváme s knedlíkem a zelím nebo špenátem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.