Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
medvědí česnek
sůl
Postup:
- Plátky masa nakrojíme, aby se nekroutily okraje, osolíme a vložíme do pekáčku.
- Posypeme sekaným medvědím česnekem, pokud je krkovice příliš libová, přidáme lžíci sádla, mírně podlijeme, zakryjeme a v troubě upečeme, až je maso měkké.
- Podáváme s knedlíkem a zelím nebo špenátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.