Levandulový chleba

Voňavý pozdrav z Provence.

Suroviny:

1,5 hrnku hladké pšeničné mouky

4 lžíce žitné mouky

2-3 lžíce jemných ovesných vloček

2 kávové lžičky soli

1 kávová lžička levandulových kvítků – i sušených

1 hrnek vody

půl sáčku sušeného droždí

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké suroviny, zalijeme vodou a vypracujeme hladké těsto.
  2. Přemístíme do silikonové formy na pečení, necháme přiklopené 50 minut kynout.
  3. Dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů a zhruba 45-50 minut pečeme.
  4. Upečený chleba vyklopíme na mřížku, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.