Kapustové karbanátky
Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho!
Suroviny:
400 g kapusty
1 cibule
3 lžíce másla
100 g uzeného či šunky
2 vejce
2 housky
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka, hladká mouka a 1 vejce na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Očištěnou kapustu rozkrájenou na čtvrtky dáme vařit, když už trochu změkla, ocedíme ji a nakrájíme na droboučko.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, 2 vejce a housky, které jsme předem nakrájeli, zalili mlékem a pak lehce vyždímali.
- Podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou.
- Ze směsi tvoříme malé placičky, poprášíme je z obou stran moukou, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka