Ricottové muffiny s mákem
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky, má poměrně nízký obsah tuku.
Suroviny:
4 vejce
tři čtvrtě hrnku cukru
1 vanilkový cukr
250 g ricotty
150 ml mléka
50 ml oleje
1,5 hrnku polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
šálek nemletého máku
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Přišleháme postupně ricottu, mléko a olej, nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem a smíchanou s mákem.
- Plníme do papírových košíčků vložených do muffinového plechu – asi jen do tří čtvrtin, těsto nabyde.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka