Vepřové plátky se sušenými rajčaty
Nemusí být vepřové vždycky jen se zelím.
Suroviny:
4 plátky vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovička
1 malá sklenička sušených rajčat v oleji
sůl
vývar
případně 1 lžíce kaparů
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje a mírně osolíme.
- Opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji slitém z rajčat.
- Přidáme nakrájená sušená rajčata, případně i kapary pro výraznější chuť, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se maso nepřipeklo.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.