Kapustová bramboračka

Vydatná polévka i bez jíšky! 

Suroviny:

2 větší brambory

1 mrkev

1 petržel

kousek celeru

půl hlávky kapusty

šálek sušených hub

sůl

pepř

majoránka

případně česnek a máslo

Postup:

  1. Houby předem namočíme do studené vody.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci zalijeme vodou, osolíme, opepříme, rozemneme trochu majoránky, přidáme namočené houby a vaříme, až zelenina změkne.
  3. Na talíři doplníme utřeným česnekem a chuť můžeme zjemnit lžičkou másla.

 

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.