Džusové řezy

Džus udělá těsto vláčnější a šťavnatější.

Suroviny:

300 g polohrubé mouky

100 g cukru (nebo méně)

120 g změklého másla nebo hery

2 vejce

asi 2 dl jablečného džusu

necelý 1 kypřicí prášek

na špičku nože soli

tuk a mouka do formy nebo pečicí papír

Postup:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přišleháme máslo a nakonec vmícháme džus pokojové teploty.
  2. Do tekuté směsi vešleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, přidáme špetku soli a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy nebo do formy vyložené pečicím papírem.
  3. Pečeme ve středně předehřáté troubě (cca 180 stupňů), po 35-40 minutách špejlí zkusíme, je-li těsto propečené.
  4. Těsto je vhodné i na dortové korpusy, příchutě džusů můžeme střídat a dál obohacovat recept – například při použití brusinkového džusu přidáme do těsta sušené brusinky a podobně.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.