Vepřová pečeně v sáčku

Kořenící směsí si můžete chuť upravit pokaždé jinak.

Suroviny:

vepřová pečeně

směs provensálského koření nebo směs na krkovičku, gyros, grilovací...

trochu oleje

případně sůl

pečicí rukáv

Postup:

  1. Maso vcelku lehce potřeme olejem a poprášíme vybranou kořenící směsí. Pokud směs neobsahuje sůl, také maso osolíme.
  2. Vložíme do rukávu na pečení, odstřihneme potřebnou délku, na obou koncích zavážeme potravinářským provázkem nebo sepneme speciálním klipsem, dáme na pekáč a vložíme do předehřáté trouby. Rukáv by měl snést teplotu do 220 stupňů – zkontrolujte údaje na obalu.
  3. Před dopečením fólii nastřihneme a trochu odhrneme (pozor na horkou páru!), aby se upekla kůrčička. Maso je šťavnatější a ušetříte tuk.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.