Kuřecí stehenní řízky na rozmarýnu
Jednoduché, rychlé a chuťově zajímavé.
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky
sůl
rozmarýn – může být sušený, nebo čerstvý
trochu másla nebo oleje
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou tuku.
- Okořeníme rozmarýnem, mírně podlijeme a v předehřáté troubě pečeme do měkka. Část vody při podlití můžeme nahradit bílým vínem.
- Přílohu volíme podle chuti – vařené brambory nebo dušená rýže nebo těstoviny. Zeleninový salát podle chuti jídlo doplní.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.