Zázvorový kapr
Třeba ještě zbyl od Štědrého dne.
Suroviny:
4 porce kapra
3 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
1-2 vejce
strouhanka
sůl
mletý sušený zázvor
olej na smažení
Postup:
- Porce kapra opláchneme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- Očesnekované porce ještě obalíme v mouce smíchané se zázvorem, pak smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
- Můžeme buď klasicky smažit, nebo jednotlivé porce zabalíme do alobalu potřeného olejem, naskládáme na plech a asi 25 minut pečeme v předehřáté troubě. Při pečení asi dvakrát obrátíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.