Pikantní smaženky
Je to tak trochu z nouze ctnost, když toho v spíži ani v ledničce moc není.
Suroviny:
8-10 plátků chlebíčkové veky
2 vajíčka
šálek strouhaného sýra
asi 1 lžíce hladké mouky
kečup
chilli koření
sójová omáčka
olej na smažení
rajčata na ozdobu
Postup:
- Umícháme těstíčko z vajec, mouky, kečupu, chilli koření, strouhaného sýra a sójové omáčky. Pokud chceme mít těstíčko nadýchanější, umícháme ho ze všech surovin jen se žloutky, z bílků ušleháme sníh a ten nakonec do těstíčka zlehka vmícháme.
- Plátky veky obalíme v těstíčku a hned v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách. Hotové chlebíčky zdobíme plátky rajčat.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka