Krůta na zázvoru

Zázvor bydlí v české kuchyni už hezky dlouho.

Suroviny:

500 g masa z krůtích prsou

1 cibule

5-6 stroužků česneku

kousek čerstvého zázvoru nebo zázvor sušený

pepř

sůl

olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pokud máme zázvor sušený, tak jím maso také poprášíme.
  2. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme tenké plátky zázvoru, plátky česneku a krátce osmahneme.
  3. Na cibulový základ dáme kousky masa, osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.