Krůta na zázvoru

Zázvor bydlí v české kuchyni už hezky dlouho.

Suroviny:

500 g masa z krůtích prsou

1 cibule

5-6 stroužků česneku

kousek čerstvého zázvoru nebo zázvor sušený

pepř

sůl

olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pokud máme zázvor sušený, tak jím maso také poprášíme.
  2. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme tenké plátky zázvoru, plátky česneku a krátce osmahneme.
  3. Na cibulový základ dáme kousky masa, osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.