Krůta na zázvoru
Zázvor bydlí v české kuchyni už hezky dlouho.
Suroviny:
500 g masa z krůtích prsou
1 cibule
5-6 stroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru nebo zázvor sušený
pepř
sůl
olej
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pokud máme zázvor sušený, tak jím maso také poprášíme.
- Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme tenké plátky zázvoru, plátky česneku a krátce osmahneme.
- Na cibulový základ dáme kousky masa, osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.