BE-BE řezy
To dvojí „B“ můžete překládat i jako báječné, božské…
Suroviny:
4 balení Be-Be sušenek
1 l polotučného mléka
2 vanilkové pudinky v prášku
asi 5 lžic cukru
2 kelímky zakysané smetany
1 šlehačka
kakao
1 ztužovač šlehačky
Postup:
- Z mléka, pudinků a poloviny cukru uvaříme pudink a necháme trochu zchladnout – povrch můžeme poprášit cukrem moučkou, neměl by se vytvořit škraloup.
- Ušleháme šlehačku se ztužovačem, do zakysané smetany vmícháme druhou polovinu cukru a lehce obě hmoty smícháme.
- Na plech vyskládáme vrstvu sušenek, natřeme na ni polovinu pudinku, naskládáme další vrstvu sušenek, na ni natřeme druhou polovinu pudinku, znovu zakryjeme sušenkami a všechno potřeme smetanovým krémem.
- Opatrně přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc proležet.
- Před podáváním lehce poprášíme kakaem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.