Zelené karbanátky

Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.

Suroviny:

1 brokolice 

200-250 g nivy 

 2 vejce 

 strouhanka 

 olej 

Postup:

  1. Brokolici uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
  2. Vystydlou brokolici nakrájíme, rozdrobíme do ní nivu a vidličkou směs rozmačkáme.
  3. Do směsi přidáme vejce a trochu strouhanky, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
  4. Podle potřeby pak strouhanku přidáme nebo rovnou tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a na rozehřátém oleji pomalu smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.