Zelené karbanátky
Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.
Suroviny:
1 brokolice
200-250 g nivy
2 vejce
strouhanka
olej
Postup:
- Brokolici uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
- Vystydlou brokolici nakrájíme, rozdrobíme do ní nivu a vidličkou směs rozmačkáme.
- Do směsi přidáme vejce a trochu strouhanky, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
- Podle potřeby pak strouhanku přidáme nebo rovnou tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a na rozehřátém oleji pomalu smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.