Ovar ze žampionů
V horku by klasický ovar asi nepotěšil…
Suroviny:
žampiony
hořčice
sterilovaný smetanový křen
sůl
Postup:
- Žampiony očistíme, sloupneme jim hlavičky, vyřízneme nožičky (ty můžeme využít třeba do polévky nebo pod maso) a dáme uvařit do osolené vody.
- Podáváme s přílohami jako ovar – hořčice, smetanový křen, kousek chleba.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.